woensdag 3 oktober 2012

Creatief met quinoa

Jaaaaaa ladies and gentlepeople, d'n Des heeft weer een super simpel, lekker en gezond gerecht gemaakt. Met andere woorden: gooi een paar eetbare spullen in een bak en vreten maar!

Wat heeft u nodig?
  • Quinoa (te koop bij de Eko plaza of een andere biowinkel)
  • Een zak gemengde sla
  • Bio balletjes (jum jum jum)
  • Appel (Elstar will do the job)
  • Gele paprika
  • Erwtjes
  • Citroensap (een beetje als een soort dressing)
  • (Verse) Peper en zout


Een paar tips:
- Voordat je aanvalt, laat het geheel even koud worden in de koelkast, dan is het net wat frisser!
- Koop diepvrieserwtjes en laat ze heel kort koken. Als de erwtjes boven komen drijven zijn ze goed. Dan smaken ze een beetje knapperig en zijn ze helder groen (niet legergroen als in 'ik-ben-al-m'n-vitaminen-verloren-in-het-water').
- Snijd de bioballetjes in vieren. Eet net wat chiller. 
- Zet een leuk muziekje op tijdens het bereiden. Gezelligheid gegarandeerd! Kijk wel uit dat je geen loeihete spatel als microfoon gebruikt. 

En dat is het! De verhoudingen kan je naar eigen behoefte op elkaar afstemmen.
Voor de 'echte' mannen onder ons die denken: "Daar is weer zo'n vrouw die leeft op sla". 
Niets van dat alles! Ik vind het gewoon lekker en bovendien is het een rijkgevulde salade dus heb ik potverdorie het recht om dit als een volwaardig diner te zien (er zit zelfs nepvlees in, wat wil je nog meer?!). Dit is een salade met ballen...letterlijk. 

Als je nou denkt: "Leuk en misschien nog best smakelijk..maar what the fuck is QUINOA?!" (Spreek uit: Kienoowa met de nadruk op 'noo'), hier komt een korte en bondige uitleg:

Quinoa lijkt op graan maar is het niet (TADAAAA VERRASSING!). Het is namelijk een plant en rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium en is ook nog glutenvrij. Wat kan een mens zich nog meer wensen? Aan quinoa zelf zit niet heel veel smaak maar het is in een gerecht wel een hele gezonde toevoeging. 
Nadat het gekookt is ziet het er zo uit: 


Laat het u allen smaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten